moshaverrkhob
moshaverrkhob

روانشناس نوجوان

به عنوان والدين يك نوجوان به احتمال فراوان جملاتي مانند اين را از آنها شنيده ايد:

” شما داريد زندگي من را به خراب كردن مي پردازيد”.

“از شما بدم مي آيد”.

روانشناس نوجوان

بررسي روانشناسي نوجوان
اين جملات شايد آنقدرها هم دردناك نباشد .
ولي به اين نكته توجه داشته باشيد.
كه اگر با روانشناسي نوجوانان به آشنايي نرسيم .
و تحولات مغزي آنها را كه موجب اين انفجارهاي برخوردي مي‌شود.
و امكان دارد شاهد برخوردهاي به مراتب دردناك تري از جانب آنها بشويم.
اگر مي خواهيد كه به تحولات رواني در دوران نوجواني را بيشتر بدانيد .
از روانشناسي كودك كمك بگيريد.
تا بتوانند با ارزيابي روانشناسي در نوجوانان به شما ياري دهند.
ارزيابي روانشناسي در نوجوانان
تحقيقات اخير نشان دهنده اين مي باشد .

كه مغز نوجوانان ميان سن ۱۳ تا ۱۷ سال.

درست مثل آنچه قبل از اينكه در سنين پايين تجربه كرده باشند.

دستخوش بازسازي مي شود. مسئله اين مي باشد .

كه نوجوانان در اين دوران هنگامي كه وارد دومين مرتبه تحولات مغزي مي شوند.

مطالب و مقالات سايت “مشاوره ازدواج” توسط تيم تخصصي مشاوران و روانشناسان تهيه و پشتيباني شده است.

دوران تحولات مغزي نوجوانان
تقريباً هم قد و قواره ي شما مي شوند و زبان تندي هم دارا مي باشند.

در اين موقعيت كنترل اين تغيير را نسبت به قبل دشوارتر خواهد كرد.

البته اينكه آنها تكانه هايي را تجربه مي كنند.

به اين معني نمي باشد كه مثل يك كودك نوپا رفتار كنيد.

دربرهه نوجواني كه فرزندمان بيشتر از قبل به ما احتياج دارند .

امكان دارد با برخورد نامطلوب ارتباط مان را از دست بدهيم.

منبع:مشاوره ازدواج-روانشناس نوجوان

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/8/9  ] [ ۱۹ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

اگر شما براي داشتن پيامد موثر براي نوجوانتان دچار مشكل شده ايد، بدانيد كه شما تنها نيستيد. بسياري از والدين به من مي گويند كه به نظر مي رسد كه نمي توانند هيچ تاثيري بر روي نوجوانشان داشته باشند، و به نظر مي رسد كه انجام دادن كار درست براي نوجوان كار غير ممكني است. اگر شما يك نوجوان داريد، ممكن است حركتاتي را نسبت به فرزندتان انجام داده باشيد، بازي هاي ويدئويي اش را دور ريخته باشيد، يا امتيازات رانندگي اش را براي ماه ها به حالت تعليق در اورده باشيد. ولي همانطور كه جيمز لمان مي گويد، شما نمي توانيد كودكان را با رفتارهاي قابل قبول تنبيه كنيد – اين عمل كارايي ندارد.
يك عمل موثر بايد كودك را تشويق كند كه رفتارش را تغيير دهد يا از قوانين خانه اطاعت كند، و در برخورد با افراد محترمانه برخورد كند. بنابراين اولين چيزي كه شما نياز داريد شناسايي رفتارهايي است كه شما مي خواهيد كه تغيير كنند. براي مثال، اگر كودكتان به گونه اي كه شايسته است رفتار نمي كند، . به جاي برخورد شديد و يا تنبيه، شما از او مي خواهيد كه رفتار مناسبتري داشته باشد. حتي زماني كه كودكتان عصبي مي شود و به چيزي ضربه مي زند براي او دليل بياوريد تا بتواند رفتار درست را تمرين كند- و خود كنترلي اش را قبل از اينكه امتيازي را از دست بدهد بهبود بخشد.
بگذاريد بر طبق مطالب زير برنامه اي براي تغيير رفتار ارائه كنيم:
• برخورد هاي موثر به رفتارهاي پايه مربوط مي شوند و وظيفه و زمان خاصي مي برد.
• ارتباط با رفتارهاي پايه بدين معني است كه برخوردهاي شما بايد با رفتارهايي كه مي خواهيد كودكتان از تغيير دهد يا بهبود بخشد در ارتباط باشد.
• «وظايف خاص» بدين معني است كه برخي وظايف نياز است كه كودك انجام دهد، يا اينكه حل كردن مشكلات اساسي را تمرين كند. رفتارهاي اساسي مانند شستن ظرف ها، جلسات تعيين شده، يا ناسزا نگفتن.
• «زمان خاص» بدين معني است كه زمان خاصي مورد نياز است تا كودك رفتار خاصي را از خود نشان دهد.
بنابراين زماني كه كودك ناسزا مي گويد از استفاده از لوازم الكترونيكش محروم مي شود تا زماني كه به مدت ۲ دوساعت ناسزار نگويد دوباره مي تواند از اين وسايل استفاده كند. برخوردهاي والدين با رفتار هاي كودكان گرده خورده و در ارتباط است- زماني كه او ناسزا مي گويد او مجبور مي شود كه ناسزا نگفتن را تمرين كند و اين رفتار بدش را متوقف سازد. اين برخورد كار خاصي است- اين كار لازم است تا كودك به وظايفش عمل كند و قسمتي از مغزش كه مسئول خودكنترلي او مي باشد را تقويت كند. اگر كودك از شما خواست كه وسايلش را به او بازگردانيد، او بايد سعي كند كه رفتار بهتر و مناسبتري داشته باشد. و مشخص كردن زمان براي اين است كه او بتواند به مدت دو ساعت خودش را كنترل كند، پس از آن كودك آزاد است تا از امتيازاتش استفاده كرده و هر كاري كه تمايل به انجامش است را انجام دهد.
اين مسئله كه شما نمي توانيد جلوي عصبانيت و نااميدي كودك را بگيريد مسئله ي مهمي ااست، اين رفتارها بخشي از انسان بودن است و شامل رفتارهاي طبيعي انسان محسوب مي شود. ولي شما مي توانيد كاري كنيد كه شيوه ي برخورد كودك با اين نوع احساسات در او تغيير كند. شما مي توانيد از كودك انتظار داشته باشيد كه خودكنترلي را تمرين كند. هدف شما اين مي باشد كه كودك لازم است كه رفتارهاي بهتر را براي طول مدت زمان خاصي تمرين كند و پس از اينكه او اين كار را انجام داد امتيازاتش به او بازگردانده شود. بنابراين تمرين و اصلاح رفتار مي تواند باعث بهبود و بازگشتن امتيازات به كودك شود.


اگر كودك به دليل برخوردي كه با او مي شود عصباني مي شود و داد مي زند، يا فكر مي كند كه چقدر اين برخورد با او غير منصفانه و ناعادلانه است، به او بگوييد، «من مي دانم كه تو عصباني هستي. داد زدن باعث نمي شود كه چيزي را كه مي خواهي به تو برگردد. اول تو بايد با عصبانيتت كنار بيايي و براي دو ساعت رفتارت را اصلاح كني، بعد از ان تو مي تواني لازم الكترونيكت را بگيري.» دليل برخوردتان را زياد براي او توضيح ندهيد و جر و بحث نكنيد، و تصميمي كه گرفته ايد را توجيه نكنيد. ممكن است كودك با خودش غرو لند كند، يا اينكه براي دوستانش متني بفرستد كه والدينش چقدر بد هستند، و ممكن است اين كار مدت زماني طول بكشد، ولي نهايتا كودكتان تصميم مي گيرد تا كارهايي را كه از او خواسته شده است را تمرين كند تا وسايل الكترونيكش به او بازگردانده شود.
انتخاب برخورد
فكر كردن در مورد شيوه برخورد: شامل امتيازاتي مي شود كه كودك را تحريك مي كنند. گرفتن و يا اعطا كردن امتيازات باعث مي شود كه در كودك انگيزه اي پيدا شود تا از قوانين خانه پيروي كند، حتي اگر كودك با آن قوانين موافق نباشد. برخورد با امتيازي كه كودك شما از آن لذت مي برد. و براي كودكان لذت بخش مي باشد بازي هاي ويدئويي بسيار تحريك كننده مي باشند، برخي از كودكان به اين بازي ها اهميت نمي دهند. ولي اگر اين بازي براي كودك شما مهم باشد و گوشي موبايل را براي دو ساعت از او بگيريد اين كار مي تواند بر روي برخي از كودكان كارآمد و موثر باشد، ولي برخي از كودكان زماني كه اين امتياز از آنها گرفته مي شود به سراغ سرگرمي ديگري مي روند و زمانشان را پر مي كنند. براي انتخاب روش مناسبي براي حذف امتياز مناسب شما بايد كودكتان را بشناسيد. و بدانيد كه چه چيزي كودكتان را به هيجان مي آورد و براي او لذت بخش است. چه چيزي را از كودك بگيريم كه كودك واقعا از آن لذت مي برد و نمي خواهد براي مدت زماني كوتاه ان را از دست بدهد. برخي از والدين مي گويند كه گرفتن همه ي وسايل الكترونيك بسيار موثر زيرا زماني كه تنها بازي ويدئويي از كودك گرفته مي شود او به سراغ كامپيوتر مي رود و يا اينكه با تماشاي تلويزيون خودش را سرگرم مي كند.

منبع:مشاوره ازدواج-برخوردهاي موثر با نوجوان

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/7/22  ] [ ۱۷ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

روانشناسي نوجوان ۱۷ ساله، نكات تربيتي، روانشناسي دختر ۱۷ ساله و عشق در ۱۷ سالگي همه در اين مقاله آمده است. اين سن حساس است لحظه اي فرارسيده كه معلوم نيست فرزند شما هنوز بچه است يا نه؟ ممكن است فكر كنيد بچه اي كه از اولين لحظات زندگي تا نزديك دوره بزرگسالي تربيت كرده ايد، براي مستقل شدن آماده است و ديگر به كمك شما نياز ندارد، درصورتي كه اين فكر واقعا اشتباه است. ازنظر جسمي، فرزند شما تقريبا بالغ شده است.


روانشناسي دختر ۱۷ ساله
دخترها زودتر از پسرها به سن بلوغ مي رسند و بدنشان عضلاني و پرمو مي شود، ولي مشكلات مربوط به بلوغ براي هردو بسيار زياد است. از نظر احساسي دختر شما مستقل تر است ولي اين بدان معنا نيست كه ديگر به كمك شما نيازي ندارد. اين استقلال ممكن است منجر به تعارض، مخصوصا درون خانواده شود و سختي اين كار در اين است كه مرز باريكي بين كاري كه شما به عنوان حمايت از او انجام مي دهيد و برداشت او از اين حمايت كه فكر مي كند درحال كنترل او هستيد، وجود دارد.آن ها روابط جدي تر، و گاهي رمانتيك و حس شديد هويت جنسي دارند. اين موضوع مي تواند باعث تعارضارت اضافي شود اگر نحوه نگرش آن ها به خودشان با تعبيري كه شما از هويت و شخصيت او داريد مطابقت نداشته باشد.

پسر ۱۷ ساله
تكامل احساسات پسر ۱۷ ساله ني ني سايت منجر به نگراني هاي بيشتري درباره مزاياي بزرگسالي مي شود مثل اينكه آن ها چطور مي توانند از خودشان محافظت كنند، قرار است كجا زندگي كنند يا مي خواهند با زندگي شان چه كنند. اگر مي خواهند به دانشكده بروند، ممكن است نگراني هايي در باره اولين تجربه زندگي دور از خانه و يا مقابله با محيط آموزشي متفاوت داشته باشند. آنها فهم قوي تري از هويت دارند كه ممكن است روي تجربياتش بيشتر منعكس شود شايد توسط درد دل كردن در دفتر خاطرات.

ممكن است علاقه بيش تري به خانواده و آداب و رسوم فرهنگي نشان دهند كه موجب تاييد نقش مهمي است كه در خانواده به عهده دارند. احتمالا به گروه همسالان نسبت به خانواده توجه بيشتري دارند و روي رابطه ها و عشق در ۱۷ سالگي تمركز بيشتري دارند مخصوصا زماني كه گروه هاي اجتماعي بسط داده مي شود و بنابراين آن ها زندگي اجتماعي خودشان را مي خواهند. ان ها نگراني هاي بيشتري درباره ديگران دارند و مي بينيد كه برخي از سوالاتشان پيرامون موضوعاتي كه با دوستانشان دارند حل مي شود.

رشد شناختي نوجوانان
از نظر شناختي، فرزند شما براي درك جهان اطرافش گام هاي بزرگتري برمي دارد در صورتي كه قبلا تلاش او براي شناختن با ترس و نگراني همراه بود. آنها ايده هاي بهتري درباره اهدافشان دارند و براي رسيدن به آن ها بلند پروازند.

مهارت هاي برنامه ريزي بهبود يافته ، آينده نگري و درك عميق تراز نتايج بالقوه همگي براي يك زندگي مستقل مخصوصا زماني كه روي آينده و آينده نزديك متمركز مي شوند، حياتي است. ممكن است كمي خودمحور باشد و علي رغم داشتن ويژگي عقل و اخلاق، معتقد باشند نقطه نظرات خود شان صحيح است با اينكه مي دانند ديگران نظر خاص خودشان را دارند.

مهارت هاي تحصيلي آن ها، حافظه، مهارت هاي سازماندهي، مديريت زمان، و توانايي حل مساله نظري در آنها در سطحي است كه مي توانند از عهده تحصيلات عالي و قرارگرفتن در محيطي كه همان چارچوب هاي قبلي و مسيري كه قبلا طي مي كرد را ندارد (محيط قبلي) برآيد. اكنون زماني است كه رفتار خطر پذيري در او به چشم مي خورد (اگر تا به حال اينطور نبوده است)، مخصوصا در مورد نوشيدني ها، مصرف مواد مخدر، و فعاليت هاي جسمي و جنسي.

رشد عاطفي
روانشناسي نوجوان ۱۷ ساله رشد عاطفي زير را تجربه مي كنند:

توانايي روابط دوستانه طولاني مدت، متقابل و سالمي دارند.
احساسات خود را به خوبيدرك كرده و توانايي تجزيه و تحليل چرايي احساس را دارد.
شروع كنيد به ارزش كمتري براي ظاهر و بيشتر به شخصيت
بلند مدت فكر مي كند
اهدافي را تعيين مي كند
خود را با همسالانش مقايسه مي كند

روانشناسي نوجوان 17 ساله
كمك به نوجوان در رشد اجتماعي
موارد زير را به عنوان راه هايي براي تقويت توانايي هاي اجتماعي نوجوان خود در نظر بگيريد:

نوجوان خود را تشويق كنيد تا با چالش هاي جديد روبرو شود.
با نوجوان خود در مورد ناديده گرفتن خود در روابط گروهي صحبت كنيد.
نوجوان خود را تشويق كنيد تا با يك فرد بزرگسال مورد اعتماد در مورد مشكلات يا نگراني ها صحبت كند، حتي اگر اين شما نيستيد كه او تصميم مي گيرد با او صحبت كند.
در مورد راه هاي مديريت و كنترل استرس بحث كنيد.
نظم و انضباط ثابت و محبت آميزي را با محدوديت و پاداش ها تشويق كنيد.
راه هايي براي گذراندن وقت با هم پيدا كنيد.
اضطراب نوجوان ۱۷ ساله
در اين سن روانشناسي نوجوان ۱۷ ساله نشان داده است كه نوجوانان به دليل عضو شدن در گروه هاي دوستي استرس زيادي را تجربه مي كند اما با كارهاي زير مي توان ايت استرس را مديريت كرد:

فرصت بيشتر براي ارتباط، همكاري و لذت
به يكديگر اعتماد كنيد كه صلاحيت مديريت رابطه خود را داريد.
اعتماد داشته باشيد كه مي توانيد از طريق تغييرات فراوان از نوجوان خود حمايت كنيد.


احساس اينكه نوجوان شما براي مديريت استرس ناشي از اين سن مجهزتر است.
اطمينان داشته باشيد كه نوجوان خود را براي ايمن ماندن آماده كرده ايد.
قد مناسب در ۱۷ سالگي
در سن ۱۷ سالگي به بعد، قد دختران به مابين ۱۶۰ و ۱۶۵ سانتي‌متر مي‌رسد، در حاليكه وزن آن ها تا حدود ۵۹ كيلوگرم افزايش ميابد، قد پسران بطور متوسط بين ۱۷۳ تا ۱۷۸ و وزنشان بين ۶۷ تا ۷۳ كيلو خواهد بود.

تربيت نوجوان ۱۷ ساله
راه هايي وجود دارد تا به فرزندتان كمك كنيد به سرعت به بزرگسالي برسد. اگر آنها را تشويق كنيد كه نه تنها در باره نگراني ها بلكه درباره آرمان ها و آرزوهايشان با شما صحبت كنند و بيشتر از اينكه قاضي باشيد از او حمايت كنيد، به او اجازه مي دهيد بفهمد دركنارش هستيد. مي توانيد به صورت عملي به او كمك كنيد مثلا در مورد اقتصاد خانواده و قرض دادن به او آموزش دهيد و يا اينكه ياد دهيد چطور آشپزي كند يا لباس بشويد (اگرتا به حال اين كارها را انجام نداده ايد).

آن ها با تغييرات عمده اي رو به رو مي شوند، شايد كار جديدي شروع كند، به دانشكده برود و يا تغيير مكان دهد كه اين كارها موجب خدشه وارد شدن به اعتماد به نفسشان شود بنابراين تشويق و واكنش مثبت به اين تغييرات كمك مي كند اعتماد به نفس و خود باوري آنها حفظ شود.

منبع:كانون مشاوران ايران-روانشناسي نوجوان ۱۷ ساله

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/4/6  ] [ ۱۹ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

جنبه هاي مختلف رشد در ۱۴ سالگي و از نظر روانشناسي نوجوان ۱۴ ساله – زمان مطالعه ۵ دقيقه

روانشناسي نوجوان ۱۴ ساله
چهارده سالگي سني محوري مي باشد. در حالي كه برخي از كودكان ۱۴ ساله شروع به حركت در مسير رسيدن به فردي مسئول مي كنند، برخي ديگر شروع به طغيان مي كنند و با گروه هاي مشكل دار آميخته مي شوند.

اين سن زماني مهم براي اطمينان از راهنمايي هاي كافي به فرزندتان و كمك به او براي به دست آوردن مهارت هاي مورد نياز براي آينده موفق است.


روانشناسي نوجوان 14 ساله
روانشناسي دختر ۱۴ ساله
در سن ۱۴ سالگي، دختران ممكن است اين ويژگي ها را داشته باشند: چالش هاي شخصي، تلاش براي مستقل بودن، خجالت زده شدن توسط خانواده، مشتاق پذيرفته شدن توسط همسالان و دوستان، بدخلق، تكانشي و خود محوري.

سال‌هاي نوجواني مي‌تواند براي والدين و كودك دوران سختي باشد. دختر در سن ۱۴ سالگي، در تلاش است تا هويت، عادات و علايق خود را كشف كند. چند راه متداول براي برخورد با دختر ۱۴ ساله شامل موارد زير مي باشد:

به او فضا بدهيد و به حريم خصوصي او احترام بگذاريد. اغلب، نوجوانان براي آرام شدن و كنار آمدن با هورمون ها، تغييرات بدن و احساسات خود به زمان و مكان نياز دارند.

مي‌توانيد با علاقه‌مند شدن به چيزي كه به آن علاقه دارد، با او ارتباط برقرار كنيد. با هم ناهار بخوريد يا به سالن برويد و خودتان را نوازش كنيد.

به موسيقي كه دوست دارد گوش دهيد و ببينيد آيا مي توانيد يك برنامه تلويزيوني پيدا كنيد كه هر دوي شما بخواهيد با هم آن را تماشا كنيد.

نظر او را در مورد مسائل اخير روز، مانند گرم شدن زمين (هر موضوعي كه راحت در مورد آن صحبت مي كند) بپرسيد.

فعاليتي را پيدا كنيد كه مي توانيد با هم انجام دهيد، مانند رفتن به كنسرت يا اسكي. اگر اين كار باعث راحتي دخترتان مي شود، مي توانيد اين كار را با مادر و دختران انجام دهيد.

با او در مورد توليد مثل انسان، اهميت رابطه جنسي ايمن و استفاده از داروهاي ضدبارداري صحبت كنيد.

همچنين ممكن است لازم باشد با او در مورد مواد مخدر، اعتياد و اينكه چگونه مي توانند بر بدن و ذهن آن ها تأثير بگذارند نيز صحبت كنيد.

به آن ها در مورد تغذيه مناسب و عواقب رژيم غذايي شديد يا پرخوري نيز بياموزيد زيرا نوجوانان از اختلالات وزن نگران هستند.

منبع:كانون مشاوران ايران-روانشناسي نوجوان ۱۴ ساله

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/11/19  ] [ ۱۸ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

روانشناسي نوجوان ، چرا مشاوره براي نوجوانان ضروري است

مشاوره روانشناسي نوجوان براي دوران حساس نوجواني لازم و حياتي مي باشد زيرا نوجواني دوراني است كه در آن چالش هاي بسياري روي مي دهد و نوجوان با تغييرات زيادي همراه است و بايد به اين دوران دقت و توجه ويژه اي داشته باشيد زيرا اين دوره نقش مهمي در شكل گيري شخصيت فرد دارد.

روانشناسي نوجوان به والدين كمك مي كنند تا با مشكلات و تغييرات دوره هاي نوجواني به خوبي آشنا شوند و طرز برخورد با اين مشكلات را بدانند زيرا بسيار طرز برخورد والدين با نوجوان مهم مي باشد و روانشناس نوجوان امكاناتي براي والدين فراهم مي كند تا سبك هاي فرزند پروري و شيوه هاي ارتباطي با نوجوان را به صورت صحيح آموزش ببيند و در هنگام برخورد با نوجوان آن نكات را در نظر بگيرد.

دوره نوجواني بسيار پر تنش و چالش بر انگيز است و روانشناسي نوجوان در حل اين بحران ها نقشي بسياري دارد و بسيار پر اهميت و راهگشا است، در ادامه اين مقاله به بررسي روانشناسي نوجوان مي پردازيم و اطلاعات مهمي را در مورد آن بيان مي كنيم.

مشاوره روانشناسي نوجوان
مشاوره نوجوان نقش بسيار مهمي دارد و پلي ميان والدين و نوجوان مي باشد او مي تواند به والدين كمك كند تا ارتباط صحيح و موثري با نوجوان خود داشته باشند و والدين با علايق و ديدگاه هاي نوجوان خود آشنا مي شود و در اين خصوص آگاهي كسب مي كند كه فرزندش را با ديدگاه خود قضاوت نكند و ويژگي هاي دوران رشد و بلوغ او را در نظر بگيرد.

يكي از كارهايي كه معمولا والدين انجام مي دهند نصيحت كردن نوجوان است كه باعث گارد گرفتن او مي شود مشاوره نوجوان به والدين مي آموزد كه بدون نصيحت كردن با فرزندشان ارتباط كلامي برقرار كنند و با او صحبت كنند، همچنين براي حل برخي از مشكلات دوران نوجواني، والدين نياز به راهكارهاي صحيح دارند و بايد از آموزش هاي تخصصي استفاده كنند و مشاور در اين خصوص كمك بسياري به فرد مي كند.

والدين بايد اين نكته را در نظر بگيرند كه كمك گرفتن از روانشناس به اين معني نمي باشد كه والدين نمي توانند از عهده نوجوان خود بربيايند، بلكه مشاور مي تواند به والدين كمك كنند تا بهترين رفتار را داشته باشند و در لحظه تصميم هاي درست تري را بگيرند، با اين كار برقراري ارتباط ميان والدين و فرزندان راحت تر مي شود.

 

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-روانشناسي نوجوان | چرا مشاوره زندگي نوجوان را نجات مي دهد؟

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/7/16  ] [ ۰۸ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

دوران نوجواني دوره اي است سرشار از سوال: براي زندگي ام چه مي خواهم انجام دهم؟ من چه كسي خواهم بود؟ چطور مي توانم به آنجا برسم؟ به عنوان والدين شما مي توانيد به نوجوانتان در تعيين سرنوشتش كمك كنيد، و ماه هاي تابستان نخستين زماني است كه شما مي توانيد دل به دريا بزنيد و اين كار را امتحان كنيد. در اينجا چند راه وجود دارد كه در تابستان بدون خالي كردن حساب بانكي تان تجربيات غني و سرگرم كننده را برا ي كمك به فر زندتان به وجود بياوريد.

يادگيري احياي قلبي عروقي CPR و كمك هاي اوليه
هيچ كسي دوست ندارد در شرايطي قرار بگيرد كه از تكنيك هاي حفظ زندگي يك نفر استفاده كند ولي بهتر است كه در اين مورد آمادگي لازم را داشته باشيد. در دوره هاي مخصوص هلال احمر و امداد نجات مربوط به اموزش كمك هاي اوليه و احياي قلبي عروقي ثبت نام كنيد.

پيدا كردن يك شغل و يا كارآفريني
اشتغال و به دست اوردن كار تجربه ي بزرگي براي نوجوان شماست. با همكاري يكديگر يك رزومه تهيه كنيد، به دنبال فرصت ها گشتن، و ياد گيري امادگي براي رد درخواست ها در آينده، آماده شدن براي مصاحبه همگي مي توانند باعث كاهش ترس از مصاحبه كاري در اينده شود. زيرا نرخ بيكاري براي نوجوانان در بالاترين سطح قرار دارد، نوجوان شما ممكن ترجيح دهد كه خودش كاري دست و پا كند، او ممكن است به سراغ سرويس هايي مانند نگهداري از كودك يا فروش اينترنتي محصولات خانگي برود. او را براي رسيدن به برنامه اي كه فكر مي كند برايش هيجان انگيز است ياري دهيد و از او پشتيباني كنيد، ولي بگذاريد كه خودش هدايت كننده ي برنامه اش باشد.

انجام فعاليت هاي داوطلبانه
فعاليت هاي داوطلبانه بهترين راهي است كه كودك مي تواند علايق خود را كشف كند. بهترين راه اين است كه به كودكتان اجازه دهيد در هر چيزي دستي بر آب بزند مانند دامپزشكي، مكانيكي، تئاتر خياباني تا زماني كه امنيتش به خطر نيفتد.از او بخواهيد كه كارهاي دشوار انجام دهد به اين وسيله او مي تواند شانس خود را براي ابتكار عمل امتحان كند، و با دادن شماره ي كساني كه مورد اعتماد شما هستند از او حمايت كنيد.

ياد دادن مهارت هاي جديد زندگي
آيا نوجوان شما مي تواند روغن ماشين را عوض كند؟ غذايي سالم بپزد؟ حساب بانكي انلاين خود را مديريت كند، و يا شستن لباس ها بدون اينكه رنگ لباسي تغيير كند؟ بيشتر نوجوانان در مورد يادگيري چيزي كه براي اولين بار فكر مي كنند يك وظيفه است خوشحال نمي شوند، ولي خيالتان از اين بابت راحت باشد كه نوجوانان درباره ي هر چيزي كه ياد مي گيرند اعتماد به نفس بيشتري كسب مي كنند.

مطالعه و آرامش.

منبع : كودك و نوجوان-پنج كاري كه نوجوان شما بايد در اين تابستان انجام دهد

امتیاز:
بازدید: 82
برچسب:
:
[ 1399/4/8  ] [ ۰۷ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

در دوران نوجواني نوسان حالات هيجاني امري طبيعي محسوب مي شود. هورمون ها در حال تغيير هستند، تحمل زندگي مي تواند به نظر دشوار برسد، و با تجربه ي اندك زندگي، جوان ممكن است احساس سردر گمي كند. زماني كه والدين مشغول كار هستند، يا يك جدايي طبيعي بين او و خانواده رخ مي دهد، نوجوان ممكن است بجاي خانواده به دوستان خود روي آورد.

حمايت همسالان مي تواند براي برخي مشكلات و مسائل پيش روي نوجوان مفيد واقع شود. اما زماني كه علايم بيماري هاي رواني در او ظاهر مي شوند، چيزي بيشتر از يك دوست خوب مورد نياز است.

مشكل اينجاست كه نوجوانان ممكن است متوجه معناي احساساتي را كه تجربه مي كنند نشوند. به عنوان يك پدر يا مادر، حفظ ارتباط نزديك با فرزندتان بسيار اهميت دارد، زيرا بدينوسيله در صورت بروز هرگونه تغيير يا علايم بيماري رواني در فرزند تان، مي توانيد به سرعت متوجه شويد.

بيماري هاي رواني شامل افسردگي، اضطراب، اختلال دو قطبي، اسكيزوفرني، اختلال شخصيت مرزي، اختلال استرس پس از ضايعه ي رواني (PTSD)، اختلال نقصان توجه (ADD)، اختلال نقصان توجه و بيش فعالي (ADHD) و بسياري ديگر از اختلالات مي توانند زندگي روزمره نوجوان شما را با اختلال مواجه سازند.

چنانچه نوجوان دچار بيماري رواني باشد و اقدام مناسبي براي تشخيص و درمان آن صورت نگيرد، نوجوان ممكن است در تلاش براي خود درماني و رهايي از عوارض و علائم ناشي از بيماري خود، به استفاده از مواد مخدر و الكل روي آورده، و يا دچار اختلالات خوردن شده، تا از اين طريق به نوعي بي حسي و احساسي كاذب از بهبودي و رهايي از بيماري خود برسد.

در اينجا به راه هايي براي تشخيص نياز نوجوان شما به درمان هاي سلامت رواني اشاره شده است:

تغييرات پيوسته ي خلقي و روحي: چگونه ميان كج خلقي ها و دمدمي مزاج بودن هاي معمول دوران نوجواني و تغييرات مداوم روحي كه علايم واقعي بيماري هاي رواني هستند تمايز قائل شويم؟ شما فرزند خود را بهتر از هر كس ديگر مي شناسيد. اطمينان داشته باشيد كه شما مي توانيد تغييرات در روحيات دختر يا پسر خود را كه با شخصيت و شناختي كه از او داريد مطابقت ندارند را تشخيص دهيد.
تغيير در رفتار: اين موضوع در رابطه با رفتارهاي فرزند شما نيز صدق مي كند. مطمئنا با بالا رفتن سن نوجوان رفتارهاي او نيز تغيير خواهند كرد، اما در صورتي كه احساس مي كنيد رفتار او آنچنان دچار تغيير شده است كه احساس مي كنيد با فردي كاملا متفاوت مواجه شده ايد، اين مي تواند نشانه اي از بيماري رواني يا سوء مصرف مواد مخدر باشد.

منبع : كودك و نوجوان-نشانه هاي نياز نوجوان به درمان و مشاوره

امتیاز:
بازدید: 86
برچسب:
:
[ 1399/3/12  ] [ ۰۵ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

راهنمايي مناسب براي والدين:

ما در اين مقاله تعدادي از شايع ترين علايم افسردگي نوجوانان را برخواهيم شمرد. اگر چه اين علايم به صورت مستقيم با علايم افسردگي اساسي در ارتباط نيستند اما بسيار شبيه اين علايم هستند. اگر تعدادي از ويژگي هاي زير در يك نوجوان مشاهده شود، اين احتمال وجود دارد كه به افسردگي اساسي مبتلا باشد.

احساس اندوه، گريه كردن و بغض مداوم
نوجوانان ممكن است اندوه شديد خود را بوسيله ي كارهاي مانند پوشيدن لباس هاي سياه، نوشتن اشعار غمناك، يا شيفتگي به موسيقي هايي با مضمون هاي پوچي گرايي، ابراز كنند. ممكن است بدون هيچ دليل مشخصي گريه كنند.

نا اميدي و درماندگي
نوجوان ممكن است احساس كند زندگي ارزش زندگي كردن را ندارد يا حتي ارزش تلاش براي حفظ ظاهر مناسب و نظافت فردي را ندارد. انها ممكن است باور داشته باشند كه يك وضعيت منفي هرگز تغيير نخواهد كرد و به آينده ي خود بدبين شوند.

كاهش علاقه به فعاليت ها، يا ناتواني در لذت بردن از فعاليت هايي كه قبلا از انجام آنها لذت مي بردند.
نوجوان ممكن است نسبت به مسائل بي تفاوت شده و از كلوب ها، ورزش، و ديگر فعاليت هايي كه زماني از انجام آنها لذت مي برده است فاصله بگيرد. هيچ كدام از آنها ديگر براي نوجوان افسرده جذابيتي ندارند.

خستگي مداوم و بي انرژي بودن
نداشتن انگيزه و انرژي در غيبت در كلاس ها و نرفتن به مدرسه نمود پيدا مي كند. در اينجا مي توان كاهش معدل نمرات مدرسه را ناشي از كاهش تمركز و توان ذهني دانست.

انزواي اجتماعي، ضعف در برقراري ارتباط
ارتباط او با خانواده و دوستان كمرنگ مي شود. نوجوان ممكن است از حظور در دورهمي هاي خانوادگي و مراسم ها اجتناب كند. نواجواني كه پيش از اين زمان زيادي را با دوستان خود مي گذراند، اكنون ممكن است بيشتر زمان خود را در تنهايي و بدون انجام فعاليت خاصي بگذرانند. نوجوان ممكن است ديگر نخواهد احساسات خود را با ديگران در ميان بگذارد، و باور داشته باشد كه در اين دنيا تنها است و هيچ كسي وجود ندارد كه به حرف هاي او گوش دهد و يا حتي به او اهميت دهد.

اعتماد به نفس پايين و احساس گناه
نوجوان ممكن است براي رويدادهاي منفي به دنبال مقصر بگردد. آنها ممكن است احساس شكست كنند و در مورد توانايي ها و ارزشمندي خود ديدگاهي منفي پيدا كنند. ممكن است احساس كنند كه به اندازه ي كافي كارآمد و توانمند نيستند.

حساسيت بسيار بالا در قبال احساس طردشدن يا شكست
با اعتقاد به اين كه فردي بي ارزش هستند، نوجوانان افسرده با مواجه شدن با هرگونه طرد شدگي و يا احساس عدم موفقيت حتي به ميزان بيشتري افسرده مي شوند.

ضعف در برقراري ارتباط با ديگران
نوجوان ممكن است ناگهان انگيزه ي خود را براي حفظ روابط دوستانه خود از دست داده و از ديدن دوستان و صحبت كردن با آنها دست بكشد.

منبع : كودك و نوجوان-علائم مهم افسردگي در نوجوان

امتیاز:
بازدید: 78
برچسب:
:
[ 1399/3/10  ] [ ۱۹ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

مشاوره كودك و نوجوان به منظور ارتقا سطح تربيتي و آموزشي كودكان و نوجوانان مي باشد.

مشاوره كودك شامل روانشناسي، و تربيت كودك و مسائل آموزشي پيش از مدرسه و به هنگام مدرسه بوده است.

اين بخش در واقع موضوعات روانشناسي كودك و مشاوره تحصيلي را با هم ادغام كرده و با كمك متخصصين كودك و نوجوان به ارائه راهنمايي پرداخته مي شود.

در اين بخش شما با “دفاتر برتر كانون مشاوران ايران” در حوزه كودك، نونهال و نوجوان آشنا مي شويد.

در ادامه نيز جديدترين روشهاي و تكنيك هاي آموزشي و تربيتي بيان شده است.

انواع گروه سني در مشاوره كودك و نوجوان
نوزاد
كودك يك ساله
كودك دو ساله
كودك سه ساله
كودك 4 تا 7 ساله
نونهال 7 تا 11 ساله
نوجوان 12 تا 16 ساله
نوجوان 16 تا 18 ساله

منبع :كانون مشاوران ايران-مشاوره كودك و نوجوان

 

امتیاز:
بازدید: 90
برچسب:
:
[ 1399/2/6  ] [ ۱۶ ] [ moshaverrkhob ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
قالب وبلاگ
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 9
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب